Az elfogott és gyanúsított szatírt előállították és megindult ellene az eljárás, de(!) mivel a cselekménye nem éri el a két év szabadságvesztéssel sújtható határt, nem lehet ellene kényszerintézkedést foganatosítani, vagyis szabadlábon védekezhet.
Az elkövető nem magyar állampolgár, de budakeszi tartózkodási helyű férfi.
A Budakeszi Rendőrőrs parancsnoka kéri, hogy bármilyen cselekmény észlelése esetén a szülők szóljanak a rendőrségnek és a gyermekekkel is beszéljenek, és kérjék őket, hogy ne hallgassanak el semmit!
Feljelentést az alábbi módon lehet tenni:
E-mail: hoffmannk@pest.police.hu e-mail címen,
telefonon: +3623450007 vagy 112
személyesen: Budakeszi Rendőrőrsön vagy Budaörsi Rendőrkapitányságon is, de lehet ügyfélkapun is.
A rendőrőrs állománya megerősített jelenléttel, napi 6-8 fővel teljesít szolgálatot Budakeszin (ebből 4 fő reggel az iskolák, óvodák, gyalogátkelők környékén). A gyanúsítottat szemmel tartják, szükség esetén 20 perc alatt elő tudják állítani.

Szabadlábon a szatír. Fotó: hírpressz

Dr. Kőszegi Gábor főorvos, a Budakeszi Egészségközpont vezetője a Budakeszi oktatási bizottság ülésén elmondta, hogy az ilyen pszichés betegségben szenvedő személy rendszerint súlyosabb cselekményt is elkövet előbb-utóbb, ezért a helyzet nem megnyugtató. Az orvosszakmára egyre nagyobb presszió nehezedik, hogy a – homoszexualitáshoz hasonlóan – egyre több deviáns magatartást kivegyenek a betegségek köréből, mondván, hogy az természetes – “a rák is természetes, mégis elpusztítja az embert” – mondta. A főorvos úr kérése is az, hogy határozottan lépjünk fel az ilyen törekvések ellen. Gyermekeink érdekének védelmében a pedagógusoknak is tájékoztatási feladata van az ilyen ügyekben.