6 millió €-nyi beruházást hajt végre a biatorbágyi Alpine Kft.

Három japán vállalat, hat és fél milliárd forint értékű beruházást hajt végre, Biatorbágyon, Székesfehérváron és Esztergomban, ami összesen több ezer munkahely megmaradását garantálja a településeken. Ehhez a kormány 2 milliárd forint támogatást biztosít.

A biatorbágyi Alpine Európai Elektronikai Ipari Kft. 6 millió euronyi beruházást hajt végre Magyarországon, amit a Magyar Kormány támogatásával valósít meg. Céljuk, hogy a mobil média területén termékeinkkel olyan úttörő vállalattá váljanak, amelyek élménnyé teszik az autóvezetést.

A japán vállalatok meghatározó szerepet játszanak a magyar gazdaság működésében és növekedésében, rendkívül magas technológiai színvonalukkal pedig hozzájárulnak a hazai gazdaság dimenzióváltásához. Ma Magyarországon 180 japán vállalat több mint 30 ezer embernek ad munkát, a távol-keleti országok közül a második legjelentősebb beruházó Japán. A japán vállalatok a legnehezebb időszakban sem hagyták el Magyarországot, ezt jelzik a most bejelentett beruházások is. Szijjártó Péter kitért arra is, hogy a Brüsszel által koordinált vakcinák beszerzése sokkal lassabban halad az előre jelzettnél. Ezért a kormány folytatja a keleti tárgyalásokat is, és ha a magyar hatóságok engedélyt adnak az oltóanyag beszerzésére keleti irányból, akkor nagy mennyiségű oltóanyagot vásárolnak – fogalmazott a miniszter.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára hangsúlyozta, a tárca a koronavírus-járvány miatt kiemelten kezeli a munkahelyek megtartását és az új munkahelyek teremtését, az Alpine Európai Elektronikai Ipari Kft. 1064 munkahely megőrzését vállalta.