Nyílt levél és válasz a “rabszolgatörvénnyel” kapcsolatban

Az MSZP Budaörsi Szervezete nyílt levelet írt Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselőnek 2018. december 11-én. A levélben arra szólítják fel a képviselő urat, hogy a Parlamentben ne szavazza meg a Fidesz munkás- és családellenes, a dolgozó embereket több módon sújtó „rabszolgatörvényt”! Csenger-Zalán Zsolt válaszát az alábbiakban olvashatják:

Válasz egy nyílt levélre, amely mindenki számára nyílt volt – csak nekem felejtették el elküldeni.

Igazat beszél-e a Budaörsön egyébként láthatatlan MSZP, illetve az ellenzék?

Nem!

1.állítás:

A túlórát háromévente kell kifizetni.

Nem igaz, ezután is havonta kell kifizetni a túlórát

2. állítás:

Több száz túlórára kényszeríthetik az embereket

Nem igaz, a dolgozó beleegyezése kell minden túlórához

3. állítás:

Ez a törvény sokkal több túlórát tesz lehetővé, mint más európai országokban

Nem igaz, az európai uniós irányelv 416 óra a túlórát enged meg, többet, mint az új magyar szabályozás

4. állítás:

A szakszervezetek jogai csorbulnak

Nem igaz, a szakszervezetek jogai változatlanok maradnak, a szakszervezetek azt sérelmezik, hogy a munkáltató szakszervezet nélkül is megegyezhet a dolgozóval.

 

Csenger-Zalán Zsolt

országgyűlési képviselő”

 

Laczik ZoltánN y í l t  l e v é l

Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselőhöz (Fidesz-KDNP)

Képviselő Úr!

Ezúton felszólítjuk Önt arra, hogy a Parlamentben ne szavazza meg a Fidesz munkás- és családellenes, a dolgozó embereket több módon sújtó „rabszolgatörvényt”!

Immár nem kétséges, hogy az Orbán-rezsim igyekszik teljesen kiszolgáltatni a magyar munkásokat a tőkéseknek, legyen szó a sztrájkjog ellehetetlenítéséről, a cafeteria megvonásáról vagy a jelenlegi törvényjavaslatról. Ezekkel a lépésekkel a kormány a keményen dolgozó emberek helyett a hazai nagytőkések és a multinacionális cégek oldalára állt!

A Pest megyei 02. számú választókerületben – Budaörsön, Budakeszin, Biatorbágyon, Zsámbékon és a többi településen – nagy számú vállalkozás található. Sok termelő, kereskedelmi és szolgáltató cég működik, a foglalkoztatás szintje magas. Ez nagyon örvendetes. Ám azt is jelenti, hogy választókerületünkben az országos átlagnál nagyobb arányban érintené a dolgozókat a „rabszolgatörvény”.

Nyomatékosan kérjük tehát, hogy ne az „Igen” gombot nyomja meg a parlamenti szavazáskor! Amennyiben Ön mégis megszavazná ezt a gyalázatos törvénytervezetet, arról tenne tanúbizonyságot, hogy a munka ellenében a tőke pártján áll, s a dolgozó emberek képviselete helyett a korlátlan profitszerzést, a magyar munkavállalók kizsákmányolását támogatja!

Budaörs, 2018. december 11.

MSZP Budaörsi Szervezete