Gazdasági magazin: a stúdióban Szijjártó Péter külügyminiszter

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úr tiszteletét tette a Budakeszin lévő stúdiónkba, ahol az alábbi kérdésekről beszélgettünk vele:

– Miniszter úr jelenlétében nyitotta meg a Ford Biatorbágyon a legújabb Regionális Alkatrész raktárát. Miért jelentős ez az új beruházás Magyarország, illetve Biatorbágy számára?

– A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Ford Motor Company Magyarország egyik legnagyobb amerikai autógyártója, közel 630 munkavállalót foglalkoztatnak Budapesten és környékén. Miniszter úr, milyen lehetőségeket lát ebben az együttműködésben?

– A Fordon kívül milyen stratégiai partnerei vannak jelenleg Magyarországnak? Mik a legfontosabb országok, melyekre a közeljövőben érdemes fókuszálni? Milyen külügyi kérdésekkel kell megküzdenie országunknak? – Milyen külügyi feladatok várnak Önre az elkövetkező hónapokban?

– Hazánkban – de talán azt is mondhatjuk – az egész világon nincs ma olyan ember, aki ne tudna a koronavírusról és annak veszélyeiről. A globális járvány, a pandémia elleni védekezésben Magyarország, a magyar emberek nemzetközi összehasonlításban is sikeresek. Milyen hátrányokkal jár majd, ha valaki nincs beoltva, illetve mi van azokkal, akik orvosi indoklás alapján nem kaphatnak oltást?

– Miniszter úr a koronavírus első áldozatai között volt, melynek részleteit is megtudhatjuk a beszélgetésből.