Iskolaátadás és tanévnyitó

Budakeszi legnagyobb beruházása valósult meg az új, 16 tantermes iskola megépítésével. A 800 m2-es tornacsarnokban tartott évnyitó és avatóünnepségen beszédet mondott:
Szabó Tünde, sportért felelő államtitkár,
Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár,
Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő,
és dr. Győri Ottilia polgármester.
Az ünnepélyes szalagátvágást követően az 5 felekezet képviselői (Boros Péter református lelkész, Filó Kristóf római katolikus kanonok, plébános, Lacknerné Puskás Sára evangélikus lelkész, Lukács Tamás: baptista lelkész és Szuhánszky T. Gábor metodista lelkész) megáldották az épületet, az ott dolgozókat és a legfontosabbakat, a gyermekeket.
Az ünnepség végén az intézmény vezetője, Bódi Zsuzsanna megnyitotta a 2019/2020-as tanévet.

A Makovecz féle, 16 tantermes új épületet még ebben a pillanatban is csinosítják. Le a kalappal a dolgozók összehangolt, fáradhatatlan munkája előtt. Az igazgatónő, Bódi Zsuzsa éjt nappallá téve dolgozott, a nyári szünetben, a hétvégén is. Az osztályfőnökök és pedagógusok szabadságaik alatt takarították ki a tantermeket. Korondy Tamás, a BVV Kft. ügyvezetője úgyszintén. Még a tervező, az Ybl díjas építész Turi Attila is mindent megtett azért, hogy a mai napon kulturált, vonzó külső és belső fogadja a diákokat. Például az utolsó pillanatban ő fúrta fel az összes képet az iskolában. A belső falakat díszítő alkotások pedig a lehető legjobb választások: Orosz István, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas grafikusművész, animációsfilm-rendező és felesége, Keresztes Dóra festő- és grafikusművész, animációsfilm-rendező munkáinak másolatai.