Kötelező a maszk az általános iskolában

gyerekek maszkbanA budakeszi Széchenyi  István Általános Iskola COVID 19 INTÉZKEDÉSI TERVE a 2020/2021-es tanévre vonatkozóan:

  1. Belépés – beléptetésre, távozásra vonatkozóan:

– A tanulókat kísérő szülők, hozzátartozók nem jöhetnek be gyermekükkel az iskola épületébe. Ez alól csak kivételes esetekben lehet eltérni: előzetesen megbeszélt időpont szerint ügyintézés céljából maszkban, és az első osztályos tanulók szülei, akik az első két hétben, bekísérhetik gyermeküket a tanuló tanterméhez.

– Belépés maszkban, lázmérés, ezt követően ellenőrzött, kötelező kézfertőtlenítés, majd az ügyeletes terembe vagy a tanterembe kell menni.

– 37,3 C fok feletti testhőmérséklet mérése esetén a gyereket nem engedjük közösségbe, a hozzátartozót telefonon értesítjük. A szülő érkezéséig a tanuló elkülönítő helyiségbe kerül és az iskolai védőnő veszi át a teendőket.

– Kilépés az iskolából lehet önállóan, előre írásban jelzett, egyeztetett időpontban. Amennyiben hozzátartozó érkezik a gyerekért, a portás ablaknál kérjük a nevet bemondani, és ezt követően az épület előtt várakozni.

Elsős tanulóink szülei két hétig az osztályterem előtt várhatják meg gyermekeiket.

– Betegség után csak orvosi igazolással lehet iskolába jönni.

 

  1. Az iskola területén történő intézkedések, betartandó szabályok:

– Minden tanulónak szájmaszkkal kell rendelkeznie

– Az osztálytermekben és az udvaron nem kötelező a szájmaszk viselet, a folyosókon, közösségi termekben, területeken igen.

– A szünetekben kötelező az osztályterem elhagyása, kijelölt helyeken lehet tartózkodni. Alsó tagozat az 1. szünetben, felső a 2. szünetben tartózkodhat tízóraizás céljából a teremben.

– Az iskolai büfénél: külön idősávban vásárolhatnak majd az osztályok, ill. évfolyamok és a várakozási pontok kijelölésével fogjuk a megfelelő 1,5 m-es távolságot biztosítani közöttük.

– Kézfertőtlenítésre, szappanos kézmosásra lehetősége van MINDENKINEK:

a portánál a folyosón, a mosdókban, a tantermekben, az ebédlőben, büfénél, tornateremnél egyaránt.

– A mosdókban érintésmentes kéztörlés – vagy papír, vagy hőlégfúvó és fertőtlenítő is el van helyezve.

– Javasoljuk a Szülőknek, hogy gyermeküknél is legyen kis kiszerelésben „zsebfertőtlenítő”.

– A tanulók minden nap, csak az aznapi szükséges felszerelést hozzák be az iskolába, a tanítási idő befejeztével, termük elhagyásakor nem maradhat ott taneszköz, torna- rajzfelszerelés, mert az osztályterem mindennapi folyamatos takarítását, fertőtlenítését ez akadályozza.

– A szociális távolság betartását elősegítve a tánc, dráma, néptánc, testnevelés órákat, napközis szabadidős foglalkozást külső helyszínen /iskolaudvaron, sportpályán/, vagy nagyobb zárt térben, tartjuk.

 

  1. Étkeztetés:

– Az óvintézkedések betartása mellett kisebb csoportokban zajlik az ebédeltetés.

– Az asztalokat egymástól megfelelő távolságban helyeztük el, a székek helyét kijelöltük.

– Kísérő pedagógus és asszisztens segítségével biztosítjuk, hogy a tálaláskor az evőeszközökhöz és az edényekhez minél kevesebben érjenek hozzá.

 

  1. Kommunikáció:

– A tanulók tájékoztatása, felkészítése szeptember elsején az osztályfőnökök által megtörténik.

– Az iskolai védőnő csoportonként folyamatosan ad felvilágosítást, tanácsokat.