Romkert felújítva

Az EMMI 4 milliós és az önkormányzat 2 millió forintos támogatásából részben megvalósulhatott a katolikus templom környezetének rendezése.

Romkert felújítva

A budakeszi Római Katolikus Plébánia 2017 júliusában már harmadszor nyújtott be kérelmet az „Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások” (EGYH-EOR-17) című, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázatra. A Havas Boldogasszony római katolikus plébániatemplom és környékének helyreállítására c. projekt keretében 14 700 000 Ft lett igényelve. Az elnyert támogatási összeg 4 000 000 Ft. A budakeszi önkormányzata, a költségvetésről szóló 4/2018. II. 16-án elfogadott rendeletében 2 000 000 Ft támogatási összeggel járult hozzá a terv megvalósításához. Mivel a felújításhoz szükséges összeg egy része áll rendelkezésre, ezért most egy csökkentett tartalmú programot, a teljes körű felújítás első ütemét valósították meg.

A templom környezetének helyreállításával kapcsolatos terveket Dr. Déry Attila Ybl díjas építész készítette el.
A felújítási munkálatok április közepén indultak és mára már be is fejeződtek. A lakosság biztonsága érdekében a teljes munkaterületet elkerítették, és a munkálatok ideján a templom oldalbejárata is mindvégig zárva volt.

A projekt lebonyolításában Dr. Déry Attila mérnök, tervező, Menczinger Tibor mérnök, építésvezető, a Szépítő Egyesület, Budakeszi Város Német Önkormányzata és a Széchenyi Baráti Kör vezetői vettek részt.

“Köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériumának, Budakeszi Város Önkormányzatának és minden önkéntes közreműködőnek az egyházközség és városunk érdekében végzett, önkéntes munkáját.” – nyilatkozta Filó Kristóf plébános és Kőrösiné dr. Merkl Hilda szervező, a Széchenyi Baráti Kör elnöke.