Wittinghoff célbaért

Nehéz, gyakran szél nélküli időben a Linie hajó is célbaért, teljesítve a több mint 155 km-es távot. Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyén. Budaörs polgármestere az YS III/1-es kategóriában indult csapatával (összesen 3 fő). Wittinghoff Tamás és 2 társa 2021.07.23-án 23 óra 15 perc 50 másodperckor célba ért Linie nevű hajóján. A távot 1 nap 14 óra 15 perc alatt teljesítették, ezzel kategóriájában 7. helyen végzett. Tavaly elsőként végő csapatnak az idei 7. helyezése is szép eredmény, hisz az éves teljesítményük alapján besorolt kategória jóval erősebb volt, mint a 2020-as.

Gratulálunk!

ELŐZMÉNYEK:

Elrajtolt a KÉKSZALAG, melyen idén is részt vesz Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere.

2021. 07. 22.

10.30

A sikeres rajtot követően Wittinghoff Tamásal telefonon beszéltünk.

9.00

556 hajó vágott neki az 53. Kékszalag Nagydíjnak. A Balatonfüredről induló táv több mint 155 kilométer. Balatonkenesénél van az első bója, aztán Siófóknál, Tihanynál, majd Keszthelynél fordulnak, onnan pedig vissza Balatonfüredre.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere is részt vesz a versenyen Linie nevű hajójával. Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyén. Budaörs polgármestere az YS III/1-es kategóriában indult, 115-es rajtszámmal.

Tihany után egy nagyon jó szakasz következett egészen Fonyódig, ahol a szeszélyes széljárásnak köszönhetően Wittinghoff Tamásék hajója drasztikusan lelassult. A haladási sebesség 1 csomó körüli. A célbaérkezés ideje így abszolút bizonytalan.