12. Karácsonyi Karitatív kiállítás

A Keszi-Art Egyesület szervezésében komoly érdeklődés mellett sikeresen megnyílt a 12. Karácsonyi Karitatív Kiállítás.

A megnyitó ünnepségen Vágvölgyi Attila grafikusművész az egyesület titkára üdvözölte a közönséget. A Budakeszi Református Egyházközség képviseletében Borosné Varga Edina nagytiszteletű asszony, Ravasz László erdélyi püspök gondolataiból vett idézettel köszöntötte a látogatókat.

Dr. Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere, a karitatív kiállítás fővédnöke, az elmúlt 10 évben elkelt műalkotások összességére és az ebből befolyt több mint két milliós jótékonysági adományra hívta fel a hallgatóság figyelmét. Márai Sándornak a karácsony várás csodájára utaló idézetével, a közösséghez való tartozás jelentőségét emelte ki beszédében. Ezt követően az advent időszakára tervezett ünnepi programokra hívta a megjelenteket.

Dr. Darkó Jenő történész kandidátus, a Keszi-Art elnök-helyettese nagyívű megnyitó beszédében az egyesület megalakulásának körülményeire és az elmúlt évtizedben a város kulturális életében betöltött szerepének fontosságára hívta fel a figyelmet. A kiállításon szereplő alkotásokat irányzatok szerint csoportosítva részletesen bemutatta, a művek legfontosabb jellemzőit. A kiállítás zenei közreműködője Kádár István hegedűművész, Bach szólószonátájának egyik részletét játszotta el, majd a közönség által kiválasztott két festmény inspirációja alapján, klasszikus hangvételű zenei improvizáció hangzott el, nagy taps kíséretében.

A megnyitó ünnepség végén Dévényi János festőművész, az egyesület elnöke megköszönte a kiállításon szereplő művészeknek a felajánlott alkotásokat, külön köszönet illette a megnyitó ünnepség résztvevőit, és reményét fejezte ki, hogy a kiállítás ezúttal is eléri kitűzött jótékonysági célját.

A tárlaton összesen 22 művész 34 alkotása látható. A művek megvásárlása és lefoglalása megkezdődött.

A kiállítás vasárnaponként istentisztelet után megtekinthető Budakeszin, a Kálvin teremben.