A piliscsabai evangélikus templom alapkőletételi szentmiséje

A Magyarországi Evangélikus Egyház, a Piliscsabai Evangélikus Egyházközség és a Béthel Evangélikus Missziói Otthon szervezésében 2021. május 23-án, pünkösdvasárnap került sor a piliscsabai evangélikus templom ünnepi alapkőletételére.

Az alkalmon részt vett Dr. Fürjes Zoltán egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Farkas András polgármester is. Köszöntőt mondott Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő.

Az alapkőletételt megelőző ​pünkösdi istentiszteleten igét hirdetett Dr. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

Az istentiszteletet követően került sor a templom alapkövének megáldására Dr. Fabiny Tamás, Keczkó Pál, a Budai Evangélikus Egyházmegye esperese és Kézdy Péter, a Piliscsabai Evangélikus Egyházközség lelkésze szolgálatával.

Krizsán András tervei alapján készülő, 330 négyzetméter alapterületű új templomban a szakrális tér mellett két terem, teakonyha és mellékhelyiségek is helyet kapnak majd. A beruházás 345 millió forintba kerül, a költségek 70 százalékát a magyar kormány, 30 százalékát a Bajorországi Evangélikus Egyház állja. A templom a tervek szerint 2022-re készül el.