Csarnokot bővített a NIPÜF Pátyon

Átadta legújabb két raktáregységét a NIPÜF Csoport a pátyi ipari parkban. A mintegy 23 ezer négyzetméteresre bővített létesítmény bérlője a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft.Inpark

Csaknem kétszeresére bővítette az Inpark Páty ipari parkban 2018 tavaszán átadott G jelű épületet a NIPÜF Csoport. Az épület kiterjedését a megrendelő igényeinek megfelelően mindkét irányban megnövelték, így összesen 22 282 ezer négyzetméter logisztikai tevékenységre alkalmas terület és 569 négyzetméternyi iroda áll rendelkezésre. A beruházás értéke több mint 2 milliárd forint, a kivitelező a West Hungária Bau Kft. volt. Az ügylet révén a parkban bérleti szerződéssel hasznosított csarnokterület megközelíti a 46 ezer négyzetmétert, és az érvényes építési engedélyek alapján további 127 ezer négyzetméter épülhet.

Dr. Kiss László, a NIPÜF Zrt. vezérigazgatója elmondta: „2020 a pandémia okozta gazdasági válság ellenére jelentős bővülést és több új megbízást hozott a vállalatcsoportunknak. Az új csarnok már a negyedik befejezett beruházásunk volt 2020-ban. Mindez nemcsak a bérlői igények kielégítése, hanem a munkaerőpiac szempontjából is lényeges, hiszen a projektjeinkkel megrendelést biztosítunk az építőiparnak, az ügyfeleink tevékenysége pedig számos új munkahelyet teremt. Az eddigi fejlesztéseink túlnyomó többségét megyeszékhelyeken végeztük, nagyban hozzájárulva a helyi gazdaság élénkítéséhez. Hasonlóan fontos ugyanakkor, hogy a főváros vonzáskörzetének logisztikai piacán is jelen legyünk, hiszen változatlanul ez a térség az ágazat motorja. A WSZL Magyarország egyik legnagyobb logisztikai szolgáltatója és egyben megkülönböztetett partnerünk. Bízom benne, hogy a cégeink közötti példaértékű együttműködés megteremti a további közös gondolkodás és fejlesztés lehetőségét is.”

A WSZL 2019 júliusában írt alá hosszú távú bérleti megállapodást az Inpark Páty ipari park G jelű csarnokára. A vállalat a NIPÜF Csoport műszaki sztenderdjei alapján kivitelezett épületben számos ügyfélnek nyújt logisztikai szolgáltatást.

Barna Zsolt, a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: „A logisztikai szolgáltatói piac meghatározó szereplőjeként kulcsfontosságú számunkra, hogy képesek legyünk rugalmasan alkalmazkodni ügyfeleink igényeihez. A kereslet emelkedése szükségessé tette raktárkapacitásaink jelentős növelését, és a pátyi fejlesztésnek köszönhetően a regionális logisztikai rendszerünk nyugati eleme már ebben az évben teljes kapacitással fog működni. A NIPÜF által kínált kedvező feltételek és a szakembereik professzionális hozzáállása megerősítettek bennünket a döntésünkben.”

 

A NIPÜF Csoportról

A magyar állami tulajdonú NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. 2016-ban kezdte meg a működését. Az ipariingatlan-fejlesztő csoport feladata az országos iparipark-koncepció kialakítása és megvalósítása. Ennek keretében teljeskörűen kiszolgálja a hazai és nemzetközi piaci szereplők igényeit a helyszínek felkutatásától és a telekvásárlástól a tervezésen és kivitelezésen át a hosszú távú üzemeltetésig. Létesítményeit sztenderd, vagy egyedi elvárásokhoz igazított (built-to-suit) formában valósítja meg.

A komplex fejlesztésekkel ösztönzi a hazai és külföldi cégek betelepülését, új technológiák meghonosítását, ezen keresztül pedig a munkahelyteremtést és a gazdaság élénkítését. A nemzeti iparipark-hálózat kialakítása során az ország számos stratégiai pontján, kiválóan megközelíthető helyszíneken jönnek létre ipari centrumok. A NIPÜF Csoport ingatlanállománya csaknem 1000 hektárnyi fejlesztési területet foglal magában, a mostanáig bérbeadott csarnokok területe meghaladja a 184 ezer négyzetmétert.