Kiszínezték a budakeszi városképet

Egy nemrégiben indult projektnek köszönhetően színes tűzfalfestményekkel újult meg a bevásárlóközpont.

A Diófa Alapkezelő Zrt. célja az volt, hogy a Budapesten már népszerű, színes tűzfalfestményeket eljuttassa a vidéki településekre is, barátságos formában felidézve így a városi nyüzsgést. A terv megvalósításában a Színes Város Csoport volt segítségére. A projektnek köszönhetően első körben a szombathelyi és budakeszi Zone Bevásárlóparkok oldalfalait borították el a színes alkotások, amelyek nemcsak a helyi lakosok és az itt vásárlók hétköznapjait, de a városképet is kellemesebbé teszik, hiszen lokációjuknak köszönhetően a főútról is láthatjuk őket.

„Egy még vidámabb, családiasabb légkört szerettünk volna megteremteni a látogatók számára. Tervünk az volt, hogy behozzuk a művészetnek e formáját a vidéki településekre is, olyan hétköznapi helyszíneket megszínesítve, mint például a bevásárlóparkok, ahol ezek a falfestmények nemcsak jól mutatnak, de feldobják a mindennapokat is.” – mondta a projektről Maksay Éanna, marketing manager.

Az alapkoncepció ugyanis az volt, hogy a bevásárlóparkok oldalfalán megjelenítsék a városi élet egyes elemeit. Végül két hét alatt, kétszer négy művész munkájával születettek meg a színes művek. Amellett, hogy nagyon egyedi lett mindkét hely designja, ha közelebbről megnézzük az alkotásokat, nagyon kedves és könnyen értelmezhető életképeket látunk – egy család hétköznapi programját követhetjük végig. A küldetés nemcsak azért volt sikeres, mert közelebb hozták a művészeteket a helyi lakosokhoz, és megszínesítették a várost, hanem mert a festmények megidézik azt az élményt is, amikor egy közös bevásárlás többről szól annál, minthogy eljutunk A-ból B-be.

,,Izgalmas volt a Zone felkérése, mivel egy családias, barátságos légkör megteremtése volt az egyik fő cél a grafikában, mindemellett pedig Budapesten kívül dolgozhattunk, amely szintén fontos számunkra, ugyanis a legtöbb kritikát amiatt kapjuk, mert elsősorban Budapesten tevékenykedünk, ezen szeretnénk idén változtatni”  – mondta Flór Péter, a Színes Város Csoport főtitkára.

Az első két falfestmény a budakeszi és szombathelyi Zone Bevásárlóparkokban készült el, és a tervek szerint a jövőben több vidéki helyszínen is megvalósulhatnak ilyen jellegű művészeti projektek.