Koronavírus ihlette graffitik jelentek meg Érd utcáin

Az érdi önkormányzat nem mindennapi akciót indított, hogy felhívja a figyelmet a járvány elleni védekezésre, a társadalmi felelősségvállalásra, az otthonmaradás fontosságára. Emellett a város szeretné kifejezni tiszteletét, háláját az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozók felé, akik nap mint nap küzdenek értünk, és harcolnak a koronavírus ellen.

Városszerte közel 20 graffiti látható. Stencil technikával készültek az alkotások – ezt a technikát használja Banksy is – főszereplőjük ugyanaz a képzeletbeli egészségügyi dolgozó, de stílusában, színvilágában, hangulatában minden graffiti teljesen egyedi.

A műalkotássorozat elkészítésére Balogh Attilát (művésznevén IDAR-t) kérték fel, aki ismert és elismert a street art szcénában, munkáit országszerte láthatjuk. A Színes Város Csoport egyik oszlopos tagja, akik alkalmazott művészetükkel többek között a Szaffi, a Vuk, a Vízipók-csodapók és a Macskafogó meséket elevenítették meg a tűzfalakon.

ALEX1734k

Az érdiek kerítéseken, falakon, garázskapukon láthatják az alkotásokat, de fellelhető az Érd Főtér Gloriettnél, a Pataki Cukrászdánál és még megannyi ponton városszerte.

A kampányban Nánási Pál fotóművész is részt vesz. Közreműködésével egy különleges képet bocsájtanak árverésre. Az aukción bevételével az Érd és Térsége Mentőszolgálat Alapítványt támogatják majd.

A város vezetése fontosnak tartja, hogy ebben a vészterhes időszakban felhívja a figyelmet a felelős magatartásra, az összefogásra és nem utolsó sorban, szeretnének visszacsempészni egy kis művészetet az emberek életbe.