Közbiztonsági akció

A Budakeszi Rendőrőrs a társszervek bevonásával idegenrendészeti ellenőrzést tartott a jogszerű tartózkodás ellenőrzése céljából.
Közbiztonsági akció keretében idegenrendészeti ellenőrzést tartott a Budaörsi Rendőrkapitányság Budakeszi Rendőrőrse 2019. január 23-án 17 óra és 20 óra között.
közbiztonsági akcióAz akcióban a rendőrökön kívül a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, a helyi polgárőrök és közterület-felügyelők vettek részt, akik a megye három településén Budakeszin, Budajenőn és Telkiben vizsgálták meg a szálláshelyeket, a munkásszállásokat és a külföldi vendégmunkások munkavégzésének helyét. A cél a külföldiek jogszerű tartózkodásának és napi életvitelüknek az ellenőrzése volt.
Az akció keretében a rendőrök és a társszervek három munkásszállót és 48 személyt – ukrán és román állampolgárok – vontak intézkedés alá. Megállapították, hogy közülük mindenki jogszerűen tartózkodott az országban.
Az ellenőrzés során 3 főt fogtak el a rendőrök, közülük 1 főt az ellene érvényben lévő elfogatóparancs alapján, míg 2 főt bűncselekmény – kábítószer birtoklása vétség – elkövetésének gyanúja miatt.