Miénk a pálya!

A Nagy Sándor József Gimnázium több mint 50 éves sportpályájának aszfaltburkolata elhasználódott, balesetveszélyessé vált. Az iskolavezetés lobbijának köszönhetően az Érdi Tankerületi Központ 16 millió, Decathlon Magyarország Kft. 5 millió forintos támogatást nyújtott az új, rekortán pálya megépítéséhez.

„Fontos, hogy azok is megkedveljék a mozgást, akik eddig kevésbé szerették. Nem lehet mindenkiből olimpiai vagy világbajnok sportoló, de egészséges ember igen.” – hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Dömötörné Papp Hargita. Az igazgatónő Cristiano Ronaldótól idézve köszönte meg a támogatóknak az esztétikus, gyermekbarát, a mai modern elvárásoknak megfelelően kialakított sportpályát:

„Az igazi bajnokok azok, akik utolsó leheletükig küzdenek!”

Dr. Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere beszédében kiemelte a sport fontosságát, a gyermekek egészségre nevelését és köszönetet mondott a sportpálya létrejöttéért a támogatóknak.

Az ünnepélyes pályaavatón tiszteletét tette és beszédet mondott Sárközi Márta tankerületi igazgató és Pósfai Gábor, a Decathlon Magyaroszág ügyvezetője is.

Az iskola életében oly fontos eseményt megtisztelte jelenlétével Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár (EMMI), Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke, Németh Tímea az Érdi Tankerületi Központ gazdasági igazgatója, Hargitay András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó és Schrotti János, a BVNÖ elnöke is.